Wat is een Facebook Meta Pixel?

Tips 'n tricks over het web, digital trends, en online marketing.

Terug naar het overzicht

Als je een marketeer of bedrijfseigenaar bent, heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van de term “Facebook Pixel”. Maar heb je je ooit afgevraagd wat het is en hoe het werkt?

In deze blogpost bespreken we alles wat je moet weten over Facebook Meta Pixel, inclusief de definitie, voordelen en hoe je het op je website installeert.

(Lees verder onder de foto.)
Wat is een Facebook Meta Pixel?

Wat is een Facebook Meta Pixel?

Facebook Pixel is een stukje code dat je aan je website toevoegt om gebruikersgedrag te volgen. Hiermee kun je de effectiviteit van je Facebook-advertenties meten door conversies bij te houden, advertenties te optimaliseren en doelgroepen op te bouwen voor toekomstige advertentiecampagnes.

Eenvoudiger gezegd, Facebook Pixel is een hulpmiddel dat je helpt te begrijpen hoe mensen omgaan met je website nadat ze op je Facebook-advertenties hebben geklikt. Het traceert acties zoals pagina-weergaves, aankopen en inschrijvingen, waardoor je waardevolle inzichten krijgt in het gedrag van je publiek.

Voordelen van Facebook Pixel

Er zijn verschillende voordelen van het gebruik van Facebook Pixel, waaronder:

 1. Verbeterde advertentietargeting:
  Met Facebook Pixel kun je aangepaste doelgroepen maken op basis van specifieke acties op je website. Je kunt je bijvoorbeeld richten op mensen die artikelen aan hun winkelwagentje hebben toegevoegd, maar nog niet hebben afgerekend.
 2. Geoptimaliseerde levering van advertenties:
  Met Facebook Pixel kun je je advertenties optimaliseren voor specifieke acties, zoals aankopen of leads. Dit betekent dat Facebook je advertenties toont aan mensen bij wie de kans groter is dat ze de gewenste actie ondernemen.
 3. Betere meting:
  Facebook Pixel biedt gedetailleerde inzichten in hoe mensen interactie hebben met je website nadat ze op je advertenties hebben geklikt. Deze informatie kan je helpen om datagestuurde beslissingen te nemen en de prestaties van je advertentiecampagnes te verbeteren.

Hoe installeer je een Facebook Meta Pixel?

Het installeren van Facebook Pixel op je website is een eenvoudig proces. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

 1. Maak een Facebook Pixel aan: Ga naar je Facebook Ads Manager en klik op het tabblad “Pixels”. Klik vervolgens op “Een pixel maken” en volg de instructies.
 2. Voeg de Pixelcode toe aan je website: Zodra je je Facebook Pixel hebt gemaakt, kopieer je de code en voeg je deze toe aan de header van je website. Als je een content management systeem (CMS) zoals WordPress gebruikt, kun je een plugin gebruiken om de code automatisch toe te voegen.
 3. Test de Pixel: Nadat je de Pixelcode aan je website hebt toegevoegd, moet je deze testen om er zeker van te zijn dat hij correct werkt. Je kan de Pixel Helper tool van Facebook gebruiken om te controleren of de Pixel goed werkt.

Conclusie

Facebook Pixel is een krachtig hulpmiddel waarmee je de prestaties van je Facebook-advertentiecampagnes kunt verbeteren.

Door gebruikersgedrag op je website te volgen, kun je aangepaste doelgroepen maken, je advertenties optimaliseren en je resultaten effectiever meten.

Als je Facebook Pixel nog niet op je website hebt geïnstalleerd, is het nu tijd om dat te doen!
Heb je hulp nodig? Dan begeleiden we je graag doorheen dit proces!

Duidelijke aanpak, lange termijnvisie.

Tijdens het eerste contact bespreken we de verwachtingen en de best mogelijke oplossingen, gevolgd door een duidelijk prijsvoorstel en planning.