Domeinnaam checker

Online domein checker

Gebruik onze handige tool om beschikbare domeinnamen te vinden.
Domeinnaam tester tool
Domeinnaam tester tool
Vul je domeinnaam in

Hoe werkt deze tool?

  1. Vul je gedroomde domeinnaam in.
  2. Klik op “Check mijn domeinnaam”.
  3. Als je domeinnaam beschikbaar is klik je op “Neem contact op”, dan zorgen wij voor de rest!
  4. In het andere geval probeer je een andere domeinnaam, en check je opnieuw.

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is een unieke naam die wordt gebruikt om een ​​website of internetbron te identificeren. Het is als het adres van een huis, maar dan voor een website. Domeinnamen bestaan ​​uit een naam en een extensie, zoals .com, .org, .nl, .be, .eu, enzovoort.

Domeinnamen worden gebruikt om internetadressen gemakkelijker te onthouden en te gebruiken dan numerieke IP-adressen. Elke domeinnaam is uniek en kan slechts aan één website worden toegewezen. Als u bijvoorbeeld naar “google.com” gaat, wordt uw verzoek omgezet in het IP-adres van de Google-server, waardoor u de website kunt bereiken.

Waaruit mag een domeinnaam bestaan?

Over het algemeen mag een domeinnaam bestaan ​​uit letters (a-z), cijfers (0-9) en het koppelteken (-). Een domeinnaam mag geen spaties of speciale tekens bevatten, zoals @, !, #, $, enzovoort. De lengte van een domeinnaam kan variëren, maar de meeste top-level domeinextensies hebben een maximale lengte van 63 tekens.

Het is belangrijk om te onthouden dat je domeinnaam moet voldoen aan de regels en richtlijnen van de organisatie die verantwoordelijk is voor het beheer van de betreffende TLD (Top Level Domain) extensie. Bijvoorbeeld, sommige TLD’s hebben beperkingen op het gebruik van bepaalde woorden of namen, of vereisen dat de registrant in een bepaalde regio of land woont.

Als je een domeinnaam registreert, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de naam representatief is voor je bedrijf of website en gemakkelijk te onthouden is voor je doelgroep.

Heb jij ook interesse in een integratie op maat?

Samen creëren we unieke online systemen voor impact en meer procesautomatisering