Hoe kies je een goede domeinnaam?

Tips 'n tricks over het web, digital trends, en online marketing.

Terug naar het overzicht

Hoe kies ik een goede domeinnaam voor mijn website?

Beschouw je domeinnaam als het uithangbord van je bedrijf op het web, het equivalent van het uithangbord van een fysieke winkel.

Een ideale domeinnaam beschrijft je bedrijf nauwkeurig, zodat het gemakkelijk te vinden is door potentiële klanten. Houd hem relatief kort, eenvoudig, gemakkelijk te spellen, en probeer het gebruik van verwarrende koppeltekens en cijfers te vermijden.

(Lees verder onder de foto.)
Hoe kies je een goede domeinnaam?

Gebruik trefwoorden en een goede extensie.

Het helpt om een herkenbaar trefwoord in je domeinnaam op te nemen. Bijvoorbeeld het woord “advocaten” waardoor je site gemakkelijker gevonden wordt door mensen die online op zoek zijn naar een goed advocatenkantoor.

Registreer indien mogelijk domeinen met een “.be” extensie. Dit is in België de meest erkende domein extensie, hoewel je ook “.com” zou kunnen gebruiken. Als je bedrijf een non-profit organisatie is, kan je “.org” gebruiken. Als het met onderwijs te maken heeft, kan je “.edu” gebruiken.

Je hebt je domein, wat nu?!

Als je een domeinnaam gekozen hebt, ga je op zoek naar een webhosting-partner zodat je site een plaats heeft om te werken.

24/7 klantenondersteuning kan een waardevolle eigenschap zijn. Als je problemen ondervindt, wil je onmiddellijk contact kunnen opnemen met je webhosting provider.

Je moet ook de uptime van een host controleren, of het percentage van de tijd dat websites zonder onderbreking draaien. Uptime percentages moeten 99,999% of hoger zijn.

Duidelijke aanpak, lange termijnvisie.

Tijdens het eerste contact bespreken we de verwachtingen en de best mogelijke oplossingen, gevolgd door een duidelijk prijsvoorstel en planning.