Over Funkhaus

Een Digital Agency, bomvol funk and soul

Waar komt onze naam vandaan?

Onze bedrijfsnaam, Funkhaus, heeft een interessante betekenis. Het woord ‘Funkhaus’ komt uit het Duits en wordt gebruikt om een plaats te beschrijven waar media- radio- of televisieprogramma’s worden geproduceerd en uitgezonden naar het publiek.

team-welkom

Groovy creativiteit en innovatie

In onze context symboliseert de naam ‘Funkhaus’ het streven naar creativiteit en innovatie. Net zoals een echte Funkhaus, willen we een plek zijn waar ideeën worden gecreëerd, ontwikkeld en gedeeld met de wereld. We streven ernaar om een bron van inspiratie te zijn, net zoals muziek en nieuws dat kunnen zijn voor luisteraars.

BoneyM

Funky energie en dynamiek

Daarnaast verwijst ‘funk’ ook naar het muziekgenre dat bekend staat om zijn sterke ritmische groove en focus op baslijnen. Dit weerspiegelt onze bedrijfscultuur die ritmisch, energiek en dynamisch is.

We geloven in het werken met een ‘groove’ of flow, waarbij iedereen in harmonie samenwerkt om geweldige resultaten te bereiken.

De naam ‘Funkhaus’ vertegenwoordigt dus niet alleen wat we doen, maar ook hoe we dat doen! 🕺

Oktober 2021 Opstart Funkhaus

Spannende tijden in 2021! Wout lanceerde een eigen web-development bedrijfje genaamd Funkhaus.
Het initiële doel was duidelijk; duurzame, creatieve en innovatieve websites ontwikkelen voor bedrijven, gecombineerd met flexibele oplossingen, transparante afspraken en topservice.

Samen met een dynamisch mini-team van experten ontwikkelen we kwalitatieve systemen, en maken we onze kersverse klanten gelukkig!
Ik had de smaak alvast goed te pakken!

Onderweg ontdekken we veel uitdagingen, maar met een consistente vastberadenheid bouwen we Funkhaus uit tot een kleine maar sterke speler in de markt.

Maart 2022 Donatieplatform SaveUkraine

Met Funkhaus besloten we actie te ondernemen omtrent de problematiek in Oekraïne – in datgene waar we als webbureau een échte meerwaarde kunnen betekenen, het starten van een donatie-platform genaamd SaveUkraine.be.

SaveUkraine werd op korte tijd een groot succes, met vele mooie donaties tot gevolg. De opgebrachte donaties werden geschonken aan verschillende VZW’s die met de fondsen voeding, water en hygiënische middelen aankochten voor Oekraïners in nood.

April 2022 Nieuwe huisstijl en vernieuwde diensten

Aan het begin van 2022 richten we onze inspanningen op het ontwikkelen van een reeks nieuwe diensten, vergezeld van een frisse, nieuwe huisstijl.

Zo bieden we – naast het bouwen van websystemen – vanaf dan ook verschillende hosting-diensten, merkidentiteit-creatie, zoekmachine-optimalisatie, en profileren we ons stilaan als strategische partner.

Ons doel is om continu te blijven innoveren en groeien, terwijl we ons aanpassen aan de behoeften van onze klanten en de steeds veranderende markt.

September 2022 Verhuis naar het nieuwe kantoor in Westmalle

Funkhaus neemt zijn intrede in een nieuw kantorencentrum in het centrum van Westmalle.

Het nieuwe kantoor biedt ons de mogelijkheid om efficiënter te werken, harder te brainstormen, en vooral om onze klanten beter te ontvangen.

November 2022 Onze 100ste klant!!

Tegen het einde van 2022 is het zo ver… Eindelijk mochten we onze 100ste recurrente klant verwelkomen.

Onze 100ste recurrente klant betekende niet alleen dat we een trouwe klantenkring hadden opgebouwd, maar ook dat ons klein bureautje groeide en bloeide.

We waren trots op het feit dat zoveel mensen keer op keer voor onze diensten kozen, en het was dan ook een bevestiging van de kwaliteit die we beloven en de goede relatie die we met onze klanten hadden opgebouwd.

Februari 2023 Opstart van onze blog

Om ondernemers en internetgebruikers beter te kunnen informeren startte we in 2023 met de publicaties van blogberichten.

We focussen op het bieden van praktische tips&tricks, stap-voor-stap handleidingen, en het delen van de laatste trends in de digitale wereld.
Hou onze blog dus zeker in de gaten voor wekelijkse nieuwe inzichten!

Oktober 2023 Uitbreiding dienstenpakket

Naarmate we dichter bij het einde van het jaar 2023 komen, zijn we achter de schermen volop bezig met de opstart van onze nieuwe diensten. Stap-voor-stap starten we met Digitale Marketing trajecten, gericht op bedrijven en organisaties die hun online zichtbaarheid willen vergroten.

Onze aanpak is persoonlijk en op maat gemaakt, want elke zaak heeft unieke behoeften.

Hier luisteren we naar!

Volg ons op Spotify, voor heerlijke funky tunes!