Waarom een website backup belangrijk is

Tips 'n tricks over het web, digital trends, en online marketing

Terug naar het overzicht

Waarom backups?

Heb jij er wel eens aan gedacht om een website backup te maken? Met zo’n backup kan je bestanden en data terugzetten als je ze kwijtraakt. Dit kan door een foute manuele actie, een update, een bug of hacking.

Het spreekt voor zich dat het belangrijk is om regelmatig een backup te nemen. Als er iets misgaat, heb jij altijd een recente kopie achter te hand. Zo verlies je nooit veel gegevens.

(Lees verder onder de foto.)
Waarom een website backup belangrijk is

Een backup is twee-delig

Een WordPress backup bestaat uit een backup van server-bestanden en een backup van de database. Op de server vind je code, afbeeldingen, plugins en folders. Alle Javascripts en PHP-scripts staan ook op de server. In de database staat alle “data” of content van je website.

Een WordPress backup maak je meestal via het control panel van de hostingprovider. Dit is de meest eenvoudige manier om een automatische backup te nemen. Voor een backup van de volledige server is dit helaas niet de meest ideale manier, omdat dit soort backups veel ruimte in beslag nemen.

Hiervoor kun je beter een handmatige backup maken of laten maken door een expert.

Duidelijke aanpak, lange termijnvisie.

Tijdens het eerste contact bespreken we de verwachtingen en de best mogelijke oplossingen, gevolgd door een duidelijk prijsvoorstel en planning.