Subsidies voor je nieuwe website of webshop?

Tips 'n tricks over het web, digital trends, en online marketing

Terug naar het overzicht

Krijg een subsidie voor je digitale investering

Een professionele website of webshop is een goede investering voor je bedrijf of organisatie. Niet alleen ben je zo digitaal aanwezig bij je doelgroepen, maar het zorgt ook voor nieuwe leads en commerciële opportuniteiten. Ook de overheid begrijpt het belang van een goede website, en voorziet speciale subsidies die je onderneming ondersteunen in je digitale investeringen.

Of je nu advies nodig hebt voor digitale groei, een specifiek project wilt realiseren, wilt investeren in een innovatieve webshop, een veilig online betaalsysteem wilt opzetten of meertalige communicatie wil implementeren? De overheid helpt je graag op weg met een subsidie voor je digitale traject.

In deze blogpost lees je hoe en wanneer je een subsidie kan verkrijgen.

(Lees verder onder de foto.)
Subsidies voor je nieuwe website of webshop?

Optie 1. Flanders Trade

 • Voor bedrijven in Vlaanderen
 • Vertaling van digitale, commerciële communicatie
 • Tussen €3.000 en €4.500

Ga naar de website van Flanders Investment And Trade

Premie voor meertalige website

Om internationale communicatie te bevorderen, biedt de Vlaamse Overheid via het agentschap Flanders Investment and Trade (FIT) een aantrekkelijke subsidie aan voor internationale zakelijke communicatie.

De tegemoetkoming die wordt aangeboden bedraagt standaard €3.000 en kan oplopen tot €4.500. Dit hogere bedrag is van toepassing als je sinds 2005 minder dan vier subsidieaanvragen hebt ingediend bij dit Vlaamse Agentschap.

De tegemoetkoming is bedoeld voor de volgende opdrachten:

 1. Meertalige websites of webshops
 2. Een (meertalige) bedrijfsfilm
 3. Sociale media uitgevoerd door externe specialisten

Let op, enkel niet-Nederlandstalige digitale bedrijfscommunicatie

In dit subsidieprogramma wordt alleen gekeken naar niet-Nederlandstalige commerciële digitale bedrijfscommunicatie. Dit betekent dat bijvoorbeeld anderstalige brochures, niet-commerciële content zoals handleidingen, of interne communicatie niet in aanmerking komen voor subsidie.

Als je een KMO, Ondernemingskamer of Kamer van Koophandel bent met een exploitatiezetel in het Vlaamse Gewest en een Belgisch ondernemingsnummer hebt, kan je de subsidie hier aanvragen.

Als je hulp nodig hebt bij het indienen van je aanvraag, staan we natuurlijk graag voor je klaar!

Optie 2. Brussel Economie

 • KMO’s in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest
 • Ontwerpen, optimaliseren en uitvoeren van je digitale platformen
 • Terugbetaling tot 60% van de investering

Ga naar de website van Brussel Economie

Premie voor advies en ondersteuning bij digitale groei in Brussel

De Brusselse Gewestelijke Overheid biedt ook premies aan voor bedrijven die op zoek zijn naar advies en ondersteuning voor digitale groei. Deze premies zijn specifiek bedoeld voor micro- of kleine ondernemingen die gevestigd zijn in het Brussels Gewest. Als jouw onderneming aan de juiste voorwaarden voldoet, kun je tot wel 60% van je investering terugkrijgen in de vorm van een premie.

Je kan gebruik maken van de Brusselse premie wanneer je voor advies of ondersteuning aanklopt bij een onafhankelijk webbureau voor de volgende opdrachten:

 1. Het ontwerpen of vernieuwen van een website of e-commerceplatform
 2. De lancering of de (her)positionering van jouw online verkoop
 3. Een audit en/of optimalisatie van je website of e-commerceplatform

De uitbesteding van het ontwikkelen of optimaliseren van een website of e-commerceplatform moet een uniek karakter hebben en gericht zijn op het oplossen van een specifiek probleem. Het is belangrijk dat deze activiteit niet permanent en niet regelmatig is voor de onderneming. Daarnaast mag de opdracht ook niet langer dan zes maanden duren.

Als je een micro- of kleine onderneming bent met een exploitatiezetel in het Brussels Gewest en een Belgisch ondernemingsnummer hebt, kan je de subsidie hier aanvragen.

Als je hulp nodig hebt bij het indienen van je aanvraag, staan we natuurlijk graag voor je klaar!

Conclusie: Laat je begeleiden door experten

Heb je vragen over de verschillende steunmaatregelen en wil je meer weten over hoe we jou kunnen helpen om digitaal te groeien?
Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Duidelijke aanpak, lange termijnvisie.

Tijdens het eerste contact bespreken we de verwachtingen en de best mogelijke oplossingen, gevolgd door een duidelijk prijsvoorstel en planning.