3 winstgevende website ideeën

Tips 'n tricks over het web, digital trends, en online marketing.

Terug naar het overzicht

Winstgevende website ideeën

Het opzetten en runnen van een online bedrijf is uiteraard een stuk eenvoudiger dan het opzetten van een fysieke winkel. Maar hoe run je nu een online bedrijf dat ook echt winstgevend is?

Voordat je een online bedrijf begint, zul je na moeten denken over je eigen interesses en vaardigheden, de marktvraag, je budget en tijdsbeperkingen.

Hier zijn 3 winstgevende website ideeën om je online onderneming een kickstart te geven!

(Lees verder onder de foto.)
3 winstgevende website ideeën

1. E-learning website

Als je specialist bent in een bepaald onderwerp, waarom zou je dan geen e-learning website opstarten? Met e-learning creëer je video’s die je online via een abonnement-formule kan verkopen.

E-learning kost gemiddeld 40% tot 60% minder tijd dan face-to-face leren, en het vraagt ook minder energie! Met e-learning creëer je makkelijk en met een laag budget een nieuwe inkomensstroom.

Plugins die je kunnen helpen:

2. Premium lidmaatschappen website

Ben je specialist in een bepaald onderwerp, maar heb je geen nood om video’s te creëren? Dan kan je ook artikels schrijven die je beschermt achter een betalend lidmaatschap.

Geïnteresseerde bezoekers zullen na het lezen van enkele teasers geprikkeld raken om meer artikelen te lezen, en zullen je maandelijks betalen om toegang te krijgen tot de premium content.

Plugins die je kunnen helpen:

3. Affiliate webshop

Bij een affiliate webshop heb je geen eigen producten, maar fungeer je als platform dat producten van een leverancier doorverkoopt.

Een bezoeker die op jouw affiliate shop terechtkomt en hierop producten bekijkt, wordt doorgestuurd naar de verkoopomgeving van dat andere bedrijf als hij een bestelling wil plaatsen. Als de bezoeker daar een aankoop afrondt, krijg jij als affiliate site hiervoor een commissie. Dit is een bedrag dat je vooraf hebt afgesproken met de verkopende partij en is vaak een percentage van het aankoopbedrag.

Je hebt dus geen eigen stock, weinig opstartkosten en lage risico’s.

Plugins die je kunnen helpen:

Duidelijke aanpak, lange termijnvisie.

Tijdens het eerste contact bespreken we de verwachtingen en de best mogelijke oplossingen, gevolgd door een duidelijk prijsvoorstel en planning.